Single zijn

Waarom mensen steeds vaker single zijn

Er zijn steeds meer single mannen en vrouwen in Nederland te vinden, dit neemt nog steeds elke maand toe. Maar, hoe komt het nou dat er steeds meer singles zijn? Dit heeft een aantal oorzaken.

Zelfstandigheid
Vroeger was het niet te betalen om alleen te wonen en dit ook te kunnen betalen. Nu werkt haast iedereen, zowel vrouwen en mannen. Dit komt ook door de emancipatie. Singles zijn steeds vaker liever langer zelfstandig, een echt serieuze relatie kan later ook wel komen.

Carriere maken
Veel vrijgezellen hebben een baan die mogelijkheden biedt om hogerop in de functie te komen. Dit kost veel tijd en men moet vaak veel overwerken en soms ook in het weekend. Als je dan een hobby hebt en een sociale kring van vrienden, dan is er niet veel meer tijd voor een partner over. Singles zijn dus steeds drukken en missen eigenlijk helemaal geen partner. Maar als singles ouder worden, veranderd de denkwijze en wil men toch heel graag een partner vinden. Singles schuiven het voor zich uit en willen op een latere leeftijd iemand als partner.

Modernisering
Waar je vroeger single was en je helemaal alleen voelde, is het alleen voelen niet meer nodig. Als je je nu alleen voelt, kan je op internet gemakkelijk met mensen contact maken via datingsites of een chatsite waar je kan chatten met vreemden. Alleen voelen hoeft dus niet meer, er is altijd wel iemand online. Ook via Facebook ben je niet alleen als je thuis bent, er is ook altijd wel iemand online op Facebook. Het alleen voelen van vroeger is dus niet meer te vergelijken met het alleen voelen van deze tijd.

Vrije relatie
Steeds meer vrijgezellen vinden een vrije relatie ook wel okay. Je hebt toch een soort van een relatie, maar je hebt eigenlijk niet echt een vaste relatie. Je kan doen en laten wat je wil, want je hebt een vrije relatie. Meestal ben je dan niet verliefd en dood je samen de eenzame uurtjes. Het is de weg tussen single zijn en een relatie hebben