Is een datingsite geschikt voor mij?

Daten online is onder alleenstaanden de beste manier om singles te ontmoeten en te leren kennen. Websites voor daten hebben het eenvoudiger en makkelijker gemaakt om een leuk iemand te vinden om een date mee te hebben of zelfs een relatie. Online daten is leuk maar het moet wel een doel hebben anders is het zonde van je inzet. De inzet wordt meestal beloond met meerdere dates waarbij je iedere keer hoopt dat het degene is waarvoor je lid bent geworden.

Ben je verlegen?

Verlegen personen leggen sneller contact op een datingsite dan in een normale situatie in het echte leven. Elk persoon die niet graag nieuwe mensen ontmoet kan dit makkelijker doen met online dating. Mensen die niet graag ieder weekend uitgaan om zo nieuwe personen tegen te komen kunnen op een dating website een date vinden. Op deze manier kan men al veel over elkaar weten voordat ze elkaar in real life zien. Het gesprek verloopt dan met minder spanning en natuurlijker.

Heb je een hekel aan blauwtjes lopen?

Het aanspreken van iemand die niet vrijgezel is een probleem dat geregeld voorkomt bij flirten tijdens uitgaan of tijdens een andere gelegenheid. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat je afgewimpeld wordt. Dit probleem komt niet vaak voor bij online daten. De andere persoon waarmee je contact opneemt is hoogstwaarschijnlijk beschikbaar voor een date of een relatie. De kans op een afwijzing op een dating website is hierdoor vele malen kleiner. Een blauwtje lopen komt hierdoor bij online dating vrijwel nooit voor.

Heb je een beperkt budget?

Online dating kost minder dan de kosten die je kwijt bent voor een normale date. Op een normale date betaal je voor een etentje of een avondje uit terwijl je dit op een datingsite pas doet als je elkaar al gesproken hebt. De kosten zijn hierdoor vele malen lager. Wanneer je de kosten van een etentje vergelijkt met een maand lid zijn bij een dating website dan is deze uitgave aan het etentje veel meer. Voor mensen met een budget is dit een leuke bijkomstigheid.