Hoe belangrijk is sex?

Sex is nog steeds een grote topic in onze wereld. Er zijn gedeeltes op de wereld die bijvoorbeeld nog steeds sex verbieden voor het huwelijk. Het kan zelfs zo erg uitlopen dat er de doodstraf op zit. Natuurlijk is het gelukkig in veel gebieden niet zo en is discussie mogelijk over het onderwerp sex. Sex is de kern van voortplanting en speelt een grote rol in onze leven, maar hoe belangrijk is het?

Sex in cultuur

De laatste jaren is er meer openheid over sex. De hippie movement van de jaren 70 hebben veel taboes gebroken en werd er ook volop geexperimenteerd in sexuele voorkeuren. Muziek werd schokerender met teksten en videoclips die wel het een en andere durfden te zeggen en laten zien. Denk aan madonna die wilde optredens gaf waarin sex een groot centraal punt was, denk aan Elton John die met excentrieke pakjes shows gaf. Sex werd steeds minder en minder een taboe doormiddel van zulke uitingen.

Films begonnen aan dezelfde hype trein en werden steeds meer expliciet in hun uitingen. De bekende nederlandse reggiseur Paul Verhoeven greep de kijkers bij de keel met de oh zo bekende scene uit basic instinct waarin sharon stone haar benen kruist en er een kleine sneak peek was van haar edele delen. Een van de beste reggiseurs allertijden Stanley kubric heeft ook veel besproken film uitgebracht waarin sex de hoofdrol in had. De film genaamd eyes wide shut is een film waarin een man verwikkeld raakt in excentrieke house mansion parties waarin meerdere mensen met macht vermomd in maskers allerlei sexuele praktijken verrichten. De man raakt nieuwsgierig nadat zijn vrouw hem vertelde ooit bijna vreemd te zijn gegaan en krijgt door de film heen maar het beeld van zijn vrouw met een andere man niet uit zijn hoofd. De kern van de hele film werd op het eind kort en krachtig samengevat met het moment dat de vrouw aan de man verteld dat ze iets heel belangrijk moeten doen als ze thuis komen, namelijk have sex.

Sex overal

Tegenwoordig is het niet meer zo schokerend dat sex in videoclips te zien is of in meerdere debatten word besproken. De hoeveelheid maakt het zelfs lichtjes minder interresant om nog erover te hebben. Veel mannelijke artiesten gebruiken half naakte vrouwen hun clips en veel vrouwelijke artiesten pronken met hun grote oversized kont. Het kan en mag allemaal en is natuurlijk de hele bedoeling geweest van de jaren 70. Om het taboe te breken en meer toegankelijk te maken. Sexuele voorlichting begint al vroeg op de basisschool en om toegang te krijgen tot sexuele beelden is niet zo moeilijk meer. De groei van internet heeft hier een biijdrage aan. Er zijn miljoenen sites waar jij je erotische fantasie├źn kunt bekijken. Sexshops met meerdere speeltjes om te kunnen expirementeren en zelfs voor de mensen die erectieproblemen hebben kan je kamagra pillen kopen. Sterker nog vanwege de groei van onlinie websites kan je ze kamagra thuis laten bezorgen.

Te veel van het goede?

Nu we zo makkelijk toegang tot sexuele activiteiten en onderwerpen hebben ontstaat natuurlijk de vraag of het misschien niet allemaal te veel van het goede is? Hier zijn meningen in verschillend en het is voornamelijk schokerend voor niet westerse samenlevingen op openlijk sex word besproken en getoond hier. Er onstaat nu wel een situatie waarin sex niet meer geheimzinnig en mystiek is maar meer een dagelijks gewoonte dat het speciale gevoel ervan afhaalt. De over gecommecialiseerde uitingen van het perfecte lichaam en schoonheid ideaal hebben mensen ook iets wat oppervlakkiger laten kijken naar sex. Sex hoort nog steeds een oefening uit liefde te zijn inplaats van alleen het fysieke aspect. Natuurlijk is dit ook te betwisten, misschien maakt liefde sex helemaal niet beter of slechter. Het is wel een groot aspect en als je bedenkt dat dieren meestal alleen sex hebben voor voortplanting en wij zowat de enige wezens zijn die sex beoefenen uit pure plezier is dat wel opmerkelijk. Mannen denken gemiddeld 5 keer op een dag aan sex blijkt uit onderzoek en vrouwen ongeveer 2 keer. Is sex dan tog zo een groot onderdeel van onze maatschappij omdat wij mensen zo inelkaar steken of is het meer dat er te veel sex door de media en televisie wordt doorgepushed dat we verwikkeld zijn geraakt in overvloed van sex? Wat we weten is dat bijna iedereen van sex kan genieten maar misschien kan het beter een romantisch en liefdevol gewoonte blijven inplaats van een dagelijkse routine.